FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krajnja desnica i populisti ulaze u poljsku vladu

VARŠAVA, 5. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Liga poljskih obitelji (LRP,krajnja desnica) i populistička stranka Samoobrona službeno su u petakušle u konzervativnu vladu Kazimierza Marcinkiewicza koja je takoosigurala većinsku podršku u poljskom parlamentu.
VARŠAVA, 5. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Liga poljskih obitelji (LRP, krajnja desnica) i populistička stranka Samoobrona službeno su u petak ušle u konzervativnu vladu Kazimierza Marcinkiewicza koja je tako osigurala većinsku podršku u poljskom parlamentu.

Tijekom svečanosti koju je prenosila televizija, poljski predsjednik Lech Kaczynski je na mjesta zamjenika premijera imenovao šefa Samooobrone Andrzeja Leppera i šefa LPR-a Romana Giertycha, koji će biti zaduženi za poljoprivredu i obrazovanje.

Samoobrona je dobila i ministarstvo rada i izgradnje, a LPR ministarstvo mora.

Lepperovi populisti su prošlog tjedna ušli u vladinu koaliciju s vladajućom konzervativnom strankom Zakon i pravda (PiS) Jaroslawa Kaczynskog, brata blizanca predsjednika republike.

Koalicija PiS-a sa Samoobronom je imala samo 218 od 460 zastupnika. Savez s LPR-om, antieuropskom, nacionalističkom i ultrakatoličkom organizacijom, osigurala je njihovoj vladi teoretsku većinu do 245 zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙