FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska desnica sastavila manjinsku koaliciju

VARŠAVA, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vladajući konzervativci uPoljskoj nisu u četvrtak uspjeli sastaviti većinsku vladu jer je malaSeljačka stranka neočekivano odbila njihovu ponudu za ulazak ukoaliciju i tako povećala izglede za održavanje prijevremenih izbora.
VARŠAVA, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vladajući konzervativci u Poljskoj nisu u četvrtak uspjeli sastaviti većinsku vladu jer je mala Seljačka stranka neočekivano odbila njihovu ponudu za ulazak u koaliciju i tako povećala izglede za održavanje prijevremenih izbora.

Konzervativci su potpisali koalicijski sporazum s ljevičarskom strankom Samoobrana i dijelom desne nacionalističke skupine Liga poljskih obitelji, no takav savez ima samo 220 od 460 mjesta u parlamentu.

Nastojanja vladajuće stranke Zakon i pravda da sastavi većinsku koaliciju nakon pola godine manjinske vlasti onemogućio je isključivi sve-ili-ništa stav stranaka, ocjenjuju analitičari.

"Upravo smo potpisali sporazum i duboko sam uvjeren da će on voditi stvaranju stabilne većine u parlamentu koja će vladati do kraja mandata 2009. godine", rekao je čelnik stranke Zakon i pravda Jaroslaw Kaczynski na konferenciji za tisak.

Glasnogovornik poljske vlade je rekao da će vlada vjerojatno biti preustrojena 5. svibnja. Premijer Kazimierz Marcinkiewicz i ministrica financija Zyta Gilowska će zadržati svoja mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙