FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić s ministrima EU-a

ZAGREB/GRAZ, 22. travnja 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sudjelovao je u subotu u Grazu naneformalnom sastanku Vijeća za konkurentnost EU-a, na kojem seraspravljalo o različitim načinima podizanja konkurentnostigospodarstva EU-a i budućih zemalja članica.
ZAGREB/GRAZ, 22. travnja 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sudjelovao je u subotu u Grazu na neformalnom sastanku Vijeća za konkurentnost EU-a, na kojem se raspravljalo o različitim načinima podizanja konkurentnosti gospodarstva EU-a i budućih zemalja članica.

Prema Vukelićevim riječima u izjavi za Hinu, posebno je bilo govora o promjenama zakonske regulative u pravcu liberaliziranja trgovine unutar EU-a, kao i o ulaganju u tehnološke inovacije i povezivanju clustera.

"To su ciljevi koje je i hrvatska Vlada definirala u svojim programima, pa je bilo korisno čuti iskustva iz Unije na tom planu", izjavio je ministar Vukelić.

Na dvodnevnom sastanku u austrijskom Grazu sudjelovali su, uz ministre gospodarstava članica EU-a, i njihovi kolege iz zemalja kandidatkinja i aspirantica na punopravno članstvo.

Ministar Vukelić predstavio je na tom forumu mjere i aktivnosti kojima resorno ministarsvo i druge institucije podupiru inovativnost u gospodarstvu te načine na koje se u Hrvatskoj potiče upotreba znanosti u gospodarstvu.

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva ocijenjuju kako poziv Hrvatskoj da sudjeluje na ministarskom skupu govori o tome da se našu zemlju sve više smatra ravnopravnom sudionicom gospodarskih i političkih procesa EU-a, iako još nije primljena u punopravno članstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙