FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera Gavranove drame "Sve o ženama" u Brazilu

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Drama Mire Gavrana "Sve o ženama"premijerno će biti izvedena 11. svibnja u brazilskom kazalištu "TeatroLeblon" u Rio de Janeirou, izvijestili su danas iz agencije Presscut.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Drama Mire Gavrana "Sve o ženama" premijerno će biti izvedena 11. svibnja u brazilskom kazalištu "Teatro Leblon" u Rio de Janeirou, izvijestili su danas iz agencije Presscut.

Ta Gavranova drama, koja je praizvedbu imala 2000. u Epilog Teatru u Zagrebu, dosad je bila premijerno igrana u Sloveniji, Poljskoj, Argentini, Slovačkoj, Češkoj, Litvi te Bosni i Hercegovini.

Na portugalski ju je preveo Marcelo Mello, redateljica je Tiziana Studart, a u predstavi glume vodeće brazilske glumice Beth Goulart, Mariana Lima i Ines Viana.

U toj Gavranovoj drami na sugestivan i moderan način prikazuje se bogatstvo ženske psihe i oslikavaju složeni karakteri razapeti između proturječnih osjećaja. U kombinaciji dramskog i komičnog, opisuje se žena u suvremenom društvenom i socijalnom kontekstu.

Svaka od glumica igra pet različitih uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepleću.

Miro Gavran (Gornja Trnava, 1961.) najizvođeniji je hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu u proteklih petnaestak godina. On je romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade. Dosad je imao više od 130 premijernih izvedaba diljem svijeta koje je vidjelo više od milijun i pol gledatelja. Djela su mu prevedena na 25 jezika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙