FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: postupak za utvrđivanje moguće odgovornosti prof. Granića

Zadar-rektoratZadar: postupak za utvrđivanje moguće odgovornosti prof. GranićaZADAR, 4. svibnja 2006. (Hina) - Senat Sveučilišta u Zadru naizvanrednoj je sjednici podnio zahtjev Upravi Sveučilišta da otvoripostupak za utvrđivanje moguće povrjede dužnosti na radu prof. dr.Miroslava Granića na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta uZadru, izjavio je danas novinarima rektor dr. Damir Magaš.
ZADAR, 4. svibnja 2006. (Hina) - Senat Sveučilišta u Zadru na izvanrednoj je sjednici podnio zahtjev Upravi Sveučilišta da otvori postupak za utvrđivanje moguće povrjede dužnosti na radu prof. dr. Miroslava Granića na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zadru, izjavio je danas novinarima rektor dr. Damir Magaš.

On je, odgovarajući na novinarske upite, dodao da je aktivirano etičko povjerenstvo pri Sveučilištu koje bi trebalo istražiti i utvrditi moguće povrjede na radu prof. Granića, kojeg su studenti optužili za seksističke ispade i šovinističke poruke u njegovim predavanjima. Stoga su nedavno zatražili od Uprave Sveučilišta da reagira, a o slučaju su izvijestili i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Rektor Magaš je rekao da Uprava Sveučilišta postupa po predviđenoj proceduri te da je još prije o slučaju izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Na konferenciji za novinare sazvanoj nakon jučerašnje sjednice Rektorskog zbora predsjednik Rektorskog zbora dr. Damir Magaš danas je u novinarima rekao da su najviše raspravljali o upisnim kvotama i školarinama. Rektori se slažu da ostanu lanjske upisne kvote, koje će se možda smanjiti na nekim katedrama pojedinih fakulteta. Radi se na tome da se uskladi razredbeni prag s upisnom kvotom, izjavio je Magaš.

Rektori očekuju da će iduće akademske godine upisati 10 do 15 posto studenata po odredbama Zakona o braniteljima.

Kad je riječ o školarinama, na snazi je dogovor da se svake godine školarina za studente na redovitu studiju za osobne potrebe povisuje za 10 posto, a i to je tek četvrtina stvarne cijene školovanja, rekao je Magaš. Rektori su raspravljali i o tome da se do ulaska Hrvatske u EU školarine pravilno podijele na sve studente, t.j. da svi studenti sudjeluju u plaćanju školarine te da se razmotri i mogućnost podizanja zajmova iz raznih fondova.

Rektori su u raspravi o rezultatima ankete Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o primjeni Bolonjskog procesa na sveučilištima zaključili da sveučilišta uspješno svladavaju programe te da ih usvajaju i studenti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙