FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vipnet predstavio nove usluge na poslovne korisnike

OSIJEK, 4. svibnja 2006. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnetnedavno je, među prvima u Europi i prva u Hrvatskoj, pokrenula HSDPAmrežu, koja omogućava višestruko brže korištenje interneta od UMTStehnologije, istaknuto je danas u Osijeku na predstavljanju novihtelekomunikacijskih rješenja za poslovne korisnike.
OSIJEK, 4. svibnja 2006. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet nedavno je, među prvima u Europi i prva u Hrvatskoj, pokrenula HSDPA mrežu, koja omogućava višestruko brže korištenje interneta od UMTS tehnologije, istaknuto je danas u Osijeku na predstavljanju novih telekomunikacijskih rješenja za poslovne korisnike.

Nova mreža, putem Vodafone mobile connect kartice, omogućava četri puta brže korištenje interneta u usporedbi s UMTS-mrežom, ali se uvođenjem nove tehnologije neće mijenjati postojeće tarife za mobilno prijenos podataka, kazala je predsjednica Uprave Vipneta Marie-Helene Magenschab.

Kako je istaknuto nova mreža trenutačno ima oko 20 posto populacijske pokrivenosti i njome su trenutačno obuhvaćeni Zagreb, Rijeka i Opatija, do ljeta se planira proširenje na Split i Osijek, a Vipnet je među prvih 10 operatera u Europi koji su pokrenuli ovu tehnologiju.

U tvrtki najavljuju kako će ulaskom na tržište fiksne telefonije korisnicima ponuditi cjelovita poslovna rješenja, koja će obuhvatiti integriranu fiksnu i mobilnu telefoniju u jedinstveni govorni VPN sustav, stalni pristup internetu brzinom kojom korisnik želi i povezivanje svih podružnica poduzeća u jedinstveni podatkovni VPN čime se, kako ističu, smanjuju ukupni troškovi.

Prema podacima Uprave broj korisnika VIP-neta u prošloj se godini povećao 23 posto na 1,6 milijuna korisnika, a prošlogodišnji prihod povećan je za 12,4 posto u odnosu na 2004. godinu, i iznosi 422 milijuna eura.

Prošlogodišnja dobit tvrtke, prije kamata i poreza, povećana je za 27,1 posto, u odnosu na godinu dana ranije, i iznosi 86,4 milijuna eura.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙