FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački učenici u Europskom parlamentu

Zagrebački učenici u Europskom parlamentuZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebački učenici iz Hrvatskogsaveza za esperanto posjetili su krajem travnja Europski parlament uStrasbourgu gdje su, zajedno s učenicima iz 16 europskih državasudjelovali u radu Euroscole, priopćeno je danas iz te Udruge.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebački učenici iz Hrvatskog saveza za esperanto posjetili su krajem travnja Europski parlament u Strasbourgu gdje su, zajedno s učenicima iz 16 europskih država sudjelovali u radu Euroscole, priopćeno je danas iz te Udruge.

Projekt je vodila Osnovna škola Retkovec, a sudionici su bili zagrebački gimnazijalci David Rey Hudeček i Tina Tišljar te osnovci Ivan Puh iz OŠ Mladost i Drago Ilišinović iz OŠ Retkovec.

U Euroscoli je ove godine na programu bilo političko obrazovanje pa su učenici kao pravi europski parlamentarci raspravljali i donosili odluke i rezolucije o Europskom ustavu, demokraciji, transportu i energiji, odgoju, kulturi, sportu i budućnost Europe.

Također su se upoznali s mehanizmima glasovanja u Europskom parlamentu, a na kraju programa Euroscole, kojeg Europski parlament upriličuje dva puta godišnje - unazad 20 godina, učenici su dobili i potvrdu o sudjelovanju u Euroscoli s potpisom predsjednika Europskog parlamenta Josepha Borrella Fontellesa.

U priopćenju iz Hrvatskog saveza za esperanto navodi se kako je hrvatskim učenicima omogućeno sudjelovanje u Euroscoli, iako Hrvatska nije članice Europske unije, zahvaljujući podršci finskih partnera - škole Jokelan Lukio. Financijsku pomoć dobili su od zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a u pripremama za Euroscolu zagrebačkim učenicima pomoglo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙