FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak- o suradnji u otkrivanju sudbine nestalih i zatočenih

SISAK, 7. travnja 2006. (Hina) - Udruga roditelja poginulih hrvatskihbranitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije pozivažupanicu Marinu Lovrić i Županijsko poglavarstvo da se uključe uorganizaciju razgovora s predstavnicima županijskog Vijeća srpskenacionalne manjine o otkrivanju sudbine 267 u ratu nestalih izatočenih hrvatskih branitelja i civila iz te županije.
SISAK, 7. travnja 2006. (Hina) - Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije poziva županicu Marinu Lovrić i Županijsko poglavarstvo da se uključe u organizaciju razgovora s predstavnicima županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine o otkrivanju sudbine 267 u ratu nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja i civila iz te županije.

Roditelji poginulih hrvatskih branitelja, kazao je na današnjoj izvještajno-izbornoj skupštini, predsjednik županijske Udruge Mario Marot "žele s predstavnicima županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine sjesti za zajednički stol i, bez žuči i uvreda, doći do nekih spoznaja koje mogu pomoći u traženju nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja".

Zamjenik župana Rajko Mladenović rekao je da on kao branitelj podržava prijedlog da se organizira razgovor s predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine na tu temu, tim više što su oni dio vladajuće koalicije u Županiji, te "moraju, a siguran sam i žele, pomoći u otkrivanju poginulih i nestalih osoba".

Poziv predstavnicima srpske manjine za uspostavu suradnje u traženju nestalih i poginulih prva je uputila Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Petrinje, a predstavnik petrinjskih Srba, kako je iznio predsjednik petrinjske Udruge Ivica Horvatić, odazvao se na taj poziv te će se prvi razgovor održati idućega tjedna.

Sa skupštine je upućen i zahtjev Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da "požuri sa završavanjem podizanja spomen-obilježja na mjestima masovnih grobnica u Sisačko-moslavačkoj županiji".

Za predsjednika županijske Udruge ponovno je izabran Mario Marot iz Siska, a za dopredsjednike također su ponovno izabrani Ružica Bakarić iz Siska i Ivica Horvatić iz Petrinje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙