FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opozvan veleposlanik Perua u Venezueli

LIMA, 30. travnja 2006. (Hina/AFP) - Peru je odlučio opozvati svogveleposlanika u Venezueli zbog stalnog upletanja Caracasa u njegoveunutarnje stvari, priopćilo je u subotu ministarstvo vanjskih poslovau Limi.
LIMA, 30. travnja 2006. (Hina/AFP) - Peru je odlučio opozvati svog veleposlanika u Venezueli zbog stalnog upletanja Caracasa u njegove unutarnje stvari, priopćilo je u subotu ministarstvo vanjskih poslova u Limi.

Odluka je donesena nakon "opetovanih izjava" venezuelskog predsjednika Huga Chaveza o izborima u Peruu i nakon "izjave o predsjedniku republike Alejandru Toledu", dodaje ministarstvo.

Chavez je u petak u Caracasu otvoreno izrazio potporu nacionalističkom kandidatu Ollanti Humali, pobjedniku prvog kruga peruanskih predsjedničkih izbora, a njegova vjerojatnog suparnika u drugom krugu, bivšeg socijaldemokratskog predsjednika Alana Garciju nazvao je "lupežom" i "skitnicom".

Zbog te izjave Peru je poslao prosvjednu notu koja je bila povod za Chavezov komentar u kojemu je Alejandra Toleda, čiji mandat istječe u srpnju, nazvao "sličnom beštijom".

U siječnju, u sličnim okolnostima, Peru je pozvao na konzultacije svog veleposlanika u Venezueli koji se nakon nekoliko tjedana vratio u Caracas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙