FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haljina Keire Knightley prodana na humanitarnoj dražbi

LONDON , 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Haljina koju je britanskaglumica Keira Knightley nosila na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Oscarna internetskoj je aukciji priređenoj u humanitarne svrhe prodana za4.300 funti.
LONDON , 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Haljina koju je britanska glumica Keira Knightley nosila na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Oscar na internetskoj je aukciji priređenoj u humanitarne svrhe prodana za 4.300 funti.

Organizator dražbe Oxfam, skupina nevladinih organizacija s triju kontinenata, angažirana u borbi protiv siromaštva diljem svijeta, zaradu od haljine namijenila je sušom pogođenom stanovništvu istočne Afrike.

Skupina je međunarodnoj zajednici uputila apel za prikupljanje 20 milijuna funti.

Haljina koju je za glumicu dizajnirala Vera Wang, prodana je na popularnoj internetskoj stranici e-Bay. Knightley je bila nominirana za najbolju glumicu u filmu "Pride i Prejudice". Glumica je izjavila kako je sretna što je uspjela doprinijeti naporima humanitarne grupe. "Uistinu sam sretna što sam imala priliku ovu lijepu haljinu donirati Oxfamu. U tv-izvješćima vidjela sam strašne posljedice suše u istočnoj Africi i presretna sam što sam mogla učiniti bar nešto da pomognem", rekla je glumica.

Oxfam je ranije izvijestio da će, ukoliko se uspije prikupiti svota od 5.000 funti, to značiti dovoljno hrane tijekom mjesec dana za oko 500 afričkih mališana. U sušom i glađu pogođenom istočnom dijelu Afrike, posebno Keniji i Somaliji, na rubu gladi je neprestano oko 11 milijuna stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙