FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbačena tužba protiv desetogodišnjeg "rasista"

LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanski tužitelji su usrijedu izjavili da su odbacili tužbu protiv desetogodišnjeg dječakaoptuženog da je zlostavljao školskog kolegu na rasnoj osnovi, nakonšto je sudac slučaj ocijenio "besmislicom" i "glupošću".
LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanski tužitelji su u srijedu izjavili da su odbacili tužbu protiv desetogodišnjeg dječaka optuženog da je zlostavljao školskog kolegu na rasnoj osnovi, nakon što je sudac slučaj ocijenio "besmislicom" i "glupošću".

Dječak, čije se ime po zakonu ne može objaviti, završio je na sudu jer je vikao "Paki" i "bin Laden" za drugim učenikom na igralištu škole u Irlamu u blizini Manchestera.

No kada se dječak pojavio pred sucem Jonathanom Finesteinom na sudu za maloljetnike ovaj je ocijenio da izgleda kao da je to slučaj "pomahnitale političke korektnosti". Mediji su izvijestili da su dva dječaka sada prijatelji.

Tužitelji su u srijedu preispitali slučaj u svjetlu sučevih komentara i odlučili dječaka samo službeno upozoriti na njegovo ponašanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙