FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: raj za lažne policajce i vojnike

BAGDAD, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bagdad je pravi raj za onekoji žele osnovati vlastitu policijsku ili vojnu postrojbu jer se utrgovinama i na tržnicama mogu nabaviti policijske i vojne uniforme,vozila i oružje.
BAGDAD, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bagdad je pravi raj za one koji žele osnovati vlastitu policijsku ili vojnu postrojbu jer se u trgovinama i na tržnicama mogu nabaviti policijske i vojne uniforme, vozila i oružje.

Samo na tržnici Bab al Sharjee otvoreno je najmanje 15 trgovina u kojima se prodaje policijska i vojna oprema. Tamo se uniforma pripadnika specijalne policije prodaje za 35.000 iračkih dinara (oko 24 dolara) a ona običnog pozornika za 15 dolara.

Pri kupovini nitko ne pita za dokumente, a ponuda je velika - na raspolaganju su svi činovi do generalskih.

"Jučer nam je došao jedan čovjek i kupio 12 uniformi posebnih postrojbi, 15 običnih vojnih uniformi i komplet 'fantomki' - vunenih kapa s prorezom za oči", rekao je Tarik, vlasnik jedne od trgovina.

U Bagdadu svakodnevno pogibaju deseci osoba u napadima teorista i kriminalaca koji se maskiraju kao pripadnici snaga reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙