FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalni sajam pršuta u Sinju

SINJ, 7. travnja 2006. (Hina) - Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević koji je naglasio kako supoljoprivreda i prehrambena industrija među strateškim djelatnostimarazvitka cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Istaknuo je važnostmeđusobnog povezivanja proizvođača hrane, u što spadaju i proizvođačipršuta, s turizmom, trgovinom i ugostiteljstvom.
SINJ, 7. travnja 2006. (Hina) -

Prvi nacionalni sajam pršuta otvoren je danas u sinjskom hotelu Alkar, a na tom dvodnevnom sajmu svoje je proizvode izložilo 40-ak pršutara uglavnom iz Dalmatinske zagore i Istre, među kojima i jedan proizvođač iz Slovenije.

Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević koji je naglasio kako su poljoprivreda i prehrambena industrija među strateškim djelatnostima razvitka cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Istaknuo je važnost međusobnog povezivanja proizvođača hrane, u što spadaju i proizvođači pršuta, s turizmom, trgovinom i ugostiteljstvom.

Pohvalio je odlično organizirani sajam pršuta u Sinju i izrazio nadu kako će se uzgoj svinja i proizvodnja pršuta posebno u Dalmatinskoj zagori i Istri širiti i razvijati.

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević istakao je kako upravo na području Cetinske krajine postoje izvanredni prirodni i drugi uvjeti za tu proizvodnju, a župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader obećao je znatniju potporu županije u organiziranju i proizvodnji pršuta kao autohtonog dalmatinskog proizvoda.

Poseban ocjenjivački sud sutra će proglasiti najbolje pršute, a do tada će se održati više predavanja i okruglih stolova na kojima će stručnjaci i proizvođači govoriti o suvremenoj proizvodnji pršuta te drugim poljoprivrednim programima.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙