FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: na Sajmu lova predstavljena knjiga "Zaštita divljači"

OSIJEK, 8. travnja 2006. (Hina) - Na 3. Sajmu lova, ribolova i seoskogturizma koji se od 6. do 9. travnja održava na sajamskom prostoruPampas danas je promovirana knjiga "Zaštita divljači" četvorice autorau izdanju osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iPoljoprivrednog fakulteta Osijek.
OSIJEK, 8. travnja 2006. (Hina) - Na 3. Sajmu lova, ribolova i seoskog turizma koji se od 6. do 9. travnja održava na sajamskom prostoru Pampas danas je promovirana knjiga "Zaštita divljači" četvorice autora u izdanju osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Poljoprivrednog fakulteta Osijek.

"Knjiga koja je danas pred nama naći će svoje mjesto kao obvezni udžbenik studentima koji se obrazuju na poljoprivrednom, veterinarskom ili nekom sličnom fakultetu, gdje se uči o vezi čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta", kazao je docent dr. Enrih Merdić, voditelj odjela za biologiju osječkog Sveučilišta.

U knjizi je uz ostalo obrađen biloški sustav lovišta te značenje eko-sustava za održivi razvoj. Upozorava se da pesticidi i ostala kemijska sredstva "znače rak zemlji i njezinim šumskim stanovnicima".

Četiri autora dr. Antun Tucak, dr. Jasenka Topić, mr. Pavle Vratarić i ing. Nino Frančeski u četiri poglavlja obradili su teme - "Biološki sustav lovišta", "Objekti u djelatnosti lovišta", "Šumska vegetacija Hrvatske" i "Prepariranje divljači". Posebno je naglašena važnost zaštita divljači u vrijeme poplava, zimskih uvjeta i slično.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙