FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi će podnijeti ostavku u utorak 2. svibnja

RIM, 29. travnja 2006. (Hina/AR) - Predsjednik vlade desnog centraSilvio Berlusconi podnijet će ostavku predsjedniku republike CarluAzegliju Ciampiju u utorak 2. svibnja, objavio je u subotu poslijepodne novinarima osobno talijanski premijer.
RIM, 29. travnja 2006. (Hina/AR) - Predsjednik vlade desnog centra Silvio Berlusconi podnijet će ostavku predsjedniku republike Carlu Azegliju Ciampiju u utorak 2. svibnja, objavio je u subotu poslije podne novinarima osobno talijanski premijer.

"Sastanak vlade je zakazan za utorak u 12,30 sati", kazao je Berlusconi odgovarajući danas poslije podne na pitanje novinara kada će podnijeti ostavku.

Na pitanje hoće li šef države Ciampi odmah povjeriti mandat čelniku Unije lijevog centra Romanu Prodiju, dosadašnji premijer je odgovorio: "Iskreno govoreći ne znam".

Berlusconi je kazao da je već razgovarao s predsjednikom republike, pošto je svojedobno najavljivao kako će podnijeti ostavku nakon što budu izabrani predsjednici oba doma parlamenta i pošto su izabrani danas. Odmah nakon kratkog sastanka vlade, oko 13 sati u utorak, Silvio Berlusconi će otići predsjedniku reopublike podnijeti ostavku.

Berlusconi je jedini premijer koji je u povijesti talijanske republike izdržao na položaju predsjednika vlade puni petogodišnji mandat. Njegov desni centar izgubio je na parlamentarnim izborima 9. i 10. travnja za samo oko 24 tisuće glasova od gotovo 40 milijuna glasova, koliko je Talijana izašlo na birališta.

Romano Prodi, čija je Unija lijevog centra pobjedila na parlamentarnim izborima, bit će ponovno predsjednik vlade nakon dvogodišnjeg premijerskog iskustva 1996. kada je na izborima također pobijedio Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙