FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: Razotkriveni kradljivci impulsa

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačka je policija u suradnji sUSKOK-om i T-HT-om uhvatila tri osobe povezane radi krađe telefonskihimpulsa "teške" najmanje 170.000 kuna, doznaje se danas u zagrebačkojPolicijskoj upravi.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačka je policija u suradnji s USKOK-om i T-HT-om uhvatila tri osobe povezane radi krađe telefonskih impulsa "teške" najmanje 170.000 kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija je u suradnji sa službenicima HT-a jučer ujutro na mjestu počinjenja kažnjivih djela u Velikoj Gorici zatekla dvije osobe u dobi od 32 i 30 godina, a utvrđeno je da ih je s drugim, za sada nepoznatim osobama, angažirala 41-godišnjakinja, rekao je danas na posebnoj konferenciji za novinare u PU načelnik Marijan Tomurad.

Policija sumnja da je 41-godišnjakinja u nakani da stekne protupravnu imovinsku korist, 2004. otvorila obrt za telefonske usluge, na temelju kojeg je s HT-om zaključila ugovor o pružanju usluga tarota, horoskopa i psihološkog savjetovanja. Osumnjičenica je zatim angažirala više nepoznatih osoba, među njima i uhvaćenu dvojicu muškaraca, te ih je uputila da uz pomoć ručno preuređene grickalice za nokte nasilno otvaraju ormariće T-HT-a po zgradama, te u njima na "parice" na koje su priključeni pretplatnici prikapčaju telefonski uređaj.

Tako su umjesto pravih pretplatnika ostvarivali telefonsku vezu s njezinim brojevima, stvarajući impulse s dodanom vrijednošću na štetu pretplatnika i T-HT-a.

Osumnjičenica je prihod, koji joj po ugovoru pripada kao davatelju usluga s dodanom vrijednošću, dijelila sa sudionicima kojima je davala 40 kuna po satu veze.

Policija je utvrdila da su uhvaćena dvojica muškaraca od 1. ožujka do 26. travnja provaljivala u ormariće T-HT-a i krali telefonske impulse na području Trnja, Gornjeg grada i Velike Gorice, čime su počinili štetu od najmanje 170.000 kuna.

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni USKOK-u i sprovedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje im je određeno zadržavanje.

Istraga se nastavlja.

Na konferenciji za novinare su osim načelnika PU-a Tomurada bili i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i zamjenik ravnatelja policije Ivan Nađ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙