FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Starica 15 dana u zatvoru zbog krađe struje

Hrvatska-zatvor-struja-staricaStarica 15 dana u zatvoru zbog krađe struje Iz Okružnog zatvora u Osijeku danas jeizišla 84-godišnja starica (1922.) Elizabeta R. iz Borova naselja,nakon što je izdržala 15-dnevnu zatvorsku kaznu zbog krađe struje.

OSIJEK, 24. travnja (Hina) -

Iz Okružnog zatvora u Osijeku danas je izišla 84-godišnja starica (1922.) Elizabeta R. iz Borova naselja, nakon što je izdržala 15-dnevnu zatvorsku kaznu zbog krađe struje.

Kako se doznaje, zbog teška zdravstvena stanja starici je prošlog tjedna pružena hitna liječnička pomoć, a u povijesti bolesti se, među ostalim, navodi da je patila od čestih mučnina i vrtoglavice te je dobila lijekove.

Neslužbeno se doznaje da su ju za krađu struje pravomoćno osudila vukovarsko-srijemska pravosudna tijela te da je vlasnica kuće u kojoj je struja ukradena.

Vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota izjavio je kako mu je to prva vijest da je "84-godišnja starica u zatvoru". To nema opravdanja ni da je uistinu krala struju i malo je vjerojatno da je to sama mogla učiniti, izjavio je. Dodao je kako ga "iznenađuje i ljuti što HEP, koji ju je zasigurno tužio, kao ni ostale službe, uključivo i Sud, nije gradske vlasti obavijestio o presudi i zatražio pomoć za baku".

Grad bi sigurno "pomogao jer pomažemo koliko god možemo socijalno ugroženim osobama", kazao je Šota. Još večeras i sutra "sve ću ispitati i posjetiti osobno baku Elizabetu jer je žalosno da starica od 84 godine završi u zatvoru".

Vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar također je bio iznenađen "što se pravna država dokazuje na 84-godišnjoj starici".

Ivica Crnjac iz vukovarskog Caritasa, nakon provjere popisa svih korisnika, rekao je da baka nije tražila pomoć u Caritasu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙