FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baka Elizabeta se vratila kući

OSIJEK/VUKOVAR, 25. travnja 2006. (Hina) - Baka Elizabeta Radić (84),koja je jučer izišla iz Okružnog zatvora u Osijeku s izdržavanjazatvorske kazne zbog krađe struje, vratila se kući u Borovo naselje ukuću bez struje.
OSIJEK/VUKOVAR, 25. travnja 2006. (Hina) - Baka Elizabeta Radić (84), koja je jučer izišla iz Okružnog zatvora u Osijeku s izdržavanja zatvorske kazne zbog krađe struje, vratila se kući u Borovo naselje u kuću bez struje.

Baka Elizabeta živi u teškim uvjetima s kćerkom koja ne radi i unukom. Radila je u "Borovu" i prima 1180 kuna mirovine.

Rekla je da je u zatvoru provela 20 dana, a ne 15, kako je jučer navedeno iz zatvorskih krugova, te da je bila preneražena kad je 4. travnja po nju došla policija i odvela je.

Sutra će baku posjetiti vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota koji je kazao da "bez obzira na to što je riječ o krađi struje, iznenađuje što sud i druge ustanove nisu od grada zatražile da joj pomogne, a ne da se pravna država dokazuje na starici. Sutra ćemo pokušati naći neko rješenje za staricu koja živi u teškim uvjetima i bez struje", rekao je.

Načelnik Ureda načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janjić objasnio je kako je policija baku privela na nalog Županijskog suda u Vukovaru. Sudac toga suda Slavko Teofilović, koji je potpisao nalog, kaže kako je sve učinjeno po zakonu. Spor se vodi od 1999. kad je baki presuđeno da je spojila kuću na stup i protuzakonito ju priključila na struju te nanijela štetu od 5367,54 kune.

Od tada do "uhićenja 4. travnja bilo je više poziva na koje se nije odazivala te sam izdao nalog za tjeralicu 25. listopada prošle godine jer je policija nije pronašla na adresi kad je trebala ići na izdržavanje zatvorske kazne", rekao je sudac Teofilović.

(Hina) xvsik yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙