FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, nedjelju i ponedjeljak, od 29. travnja do 1. svibnja

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja u Općemservisu vijesti Hrvatska (OSV) za subotu, nedjelju i ponedjeljak, od29. travnja do 1. svibnja.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja u Općem servisu vijesti Hrvatska (OSV) za subotu, nedjelju i ponedjeljak, od 29. travnja do 1. svibnja.

Subota, 29. travnja

---------------------------------

ČAKOVEC - Predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan svečanosti obilježavanja Dana Međimurske županije (10 sati, Centar za kulturu).

PULA - U pulskoj Areni održat će se dvodnevni Susret hrvatske katoličke mladeži "Pula 2006." na kojemu se očekuje 17 tisuća mladih iz Hrvatske, BiH te hrvatskih katoličkih misija iz Njemačke i Austrije i Vojvodine (15 sati). Svečanu koncelebriranu misu predvoditi će kardinal Josip Bozanić (18 sati), a nakon mise održat će se koncert duhovne glazbe.

Nedjelja, 30. travnja

----------------------------------

JASENOVAC - U znak sjećanja na 61. obljetnicu proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac, 22. travnja 1945., kod središnjeg spomenika Jasenovački cvijet u Spomen području Jasenovac održat će se komemorativni skup i biti položeni vijenci u počast svim stradalima u tom logoru, kao i preživjelim zatočenicama i zatočenicima (11 sati). Okupljenima će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji će se u Memorijalnom muzeju prije komemoracije susresti s bivšim logorašima (10,30 sati).

POREČ - Na Trgu slobode Grada Poreča svečano će biti otkrivena skulptura akademskog kipara Peruška Bogdanića (10 sati).

Ponedjeljak, 1. svibnja

------------------------------------

OKUČANI - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, kao pokrovitelj svečanosti obilježavanja vojno-redarstvene akcije "Bljesak" (1. svibnja 1995.), položit će vijenac i zapaliti svijeće ispred središnjeg križa u Okučanima. Vijence će položiti i izaslanik predsjednika Republike general pukovnik Marijan Mareković, izaslanica predsjednika Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s ministrom Berislavom Rončevićem, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, te župan Brodsko-posavske županije Šimo Đurđević, načelnik općine Okučani te izaslanstva lokalnih struktura vlasti i udruga (10 sati). Potom će se predsjednik Hrvatskog sabora obratiti sudionicima Županijskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije (10,30 sati, rukometno igralište) te biti nazočan svetoj misi zadušnici u crkvi Sv. Vida za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, koju u ime Vojnog ordinarijata predvodi msgr. Josip Božić (11 sati).

IVANIĆ GRAD - U povodu 11. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak" i sjećanja na pilota Rudolfa Perišina, koji je poginuo u toj akciji, u Ivanić gradu će se održati kulturno športska manifestacija "Memorijal Rudolfa Perišina". Ispred spomenika poginulim braniteljima i Perišinove biste, u središtu grada bit će položeno cvijeće (11 sati), a potom će se održati aeromiting na aerodromu Šarampov (12 sati). U hangaru aerodroma biti otvorena izložba građe za Spomen sobu Rudolfa Perišina (12,30 sati).

ZAGREB - Šest sindikalnih središnjica u zagrebačkom parku Maksimir organizira zajedničku proslavu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, na kojoj će biti podijeljeno oko 30 tisuća obroka graha. Umjesto tradicionalnih govora sindikalni će čelnici u 11 sati na veliku pozornicu na maksimirskoj livadi samo šutke izaći, što će biti njihova ovogodišnja poruka nakon prikupljenih 330 tisuća potpisa protiv mirovinske i zdravstvene reforme, te najnovijeg poskupljenja goriva.

Svoj dolazak na maksimirsku proslavu potvrdili su hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (11 sati) te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će zajedno sa sindikalnim čelnicima dijeliti posjetiteljima grah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙