FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 28. ožujka

ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 28. ožujka.
ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 28. ožujka.

ZAGREB - U sklopu posjeta izaslanstva francuske poslovne konfederacije MEDEF International, Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira konferenciju o aktualnim gospodarskim i društvenim prilikama u Hrvatskoj. Među ostalim, predstavnici ministarstava gospodarstva, rada i poduzetništva te vanjskih poslova i europskih integracija, predstavit će stanje u Hrvatskoj, a francuskim bi gospodarstvenicima predstavnici Agencije za promicanje ulaganja i izvoza trebali prezentirati i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku. (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i predstavnici francuske poslovne konfederacije MEDEF International održat će konferenciju za novinare povodom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj izaslanstva MEDEF-a, sastavljenog od predstavnika najvećih francuskih tvrtki. Hrvatska je lani izvezla u Francusku roba u vrijednosti od 198 milijuna dolara, dok je istodobno uvoz iz te zemlje iznosio 777 milijuna dolara (14,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12)

BRATISLAVA - Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva završavaju radni posjet Slovačkoj, u sklopu kojeg hrvatsko izaslanstvo sudjeluje u radu 7. sjednice Međuvladine komisije za trgovačko-gospodarsku suradnju između Hrvatske i Slovačke. Tijekom sjednice trebalo bi se razgovarati o razvoju i unapređenju gospodarske suradnje dviju zemalja, poticanju ulaganja te boljem korištenju gospodarskih, trgovinskih i industrijskih kapaciteta Hrvatske i Slovačke. Hrvatski izvoz u Slovačku lani je iznosio 41,8 milijuna dolara, a povećan je za gotovo 58 posto u odnosu na godinu prije, dok je iz Slovačke u Hrvatsku uvezeno roba za 159 milijuna dolara ili za 3,2 posto više.

ZAGREB - Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) bit će, među ostalim, riječi o stanju na emitivnim tržištima i aktualnoj problematici u pripremi ovogodišnje turističke sezone, radu HTZ-a u prošloj godini, naplati boravišne pristojbe i dr. (10,30 sati, Glavni ured HTZ-a, Iblerov trg 10/IV)

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) započinje dvodnevna, 2. godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, na kojoj će biti riječi o razvoju nekretnina, pregledu stanja na hrvatskom tržištu, prostornom planiranju, urbanizmu i građenju, investicijskim fondovima za nekretnine i sl. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

OSIJEK - U povodu preuzimanja đakovačke ciglane Wienerberger Ilovac d.d. o sastav tvrtke Tondach Hrvatska održat će se konferencija za novinare (12 sati Hotel Osijek)

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ostvareni promet u ugostiteljstvu iznosio 13,03 milijarde kuna, što je 6,8 posto više nego 2004., podaci su Državnog zavoda za statistiku. Taj je promet ostvaren u 1.499 pravnih osoba i 10.932 radnje s ukupno 63.112 zaposlenih. Glavnina prometa u ugostiteljstvu ostvarena je u hotelima i restoranima, više od 12,9 milijardi kuna, što je u odnosu na 2004. godinu porast od 6,8 posto. Promatrano po županijama, najveći je promet u ugostiteljstvu lani ostvaren u Istarskoj županiji, 2,9 milijardi kuna, što je porast od 3,4 posto. Slijedi Primorsko-goranska županija u kojoj je ostvareno 2,05 milijardi kuna prometa ili 3,7 posto više, Grad Zagreb sa 1,9 milijardi i porastom od 9,6 posto te Splitsko-dalmatinska županija s prometom od 1,4 milijardi kuna ili 10 posto većim.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙