FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješća o zaradama tvrtki ojačala europske dionice

LONDON,FRANKFURT, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u srijedu su porasle uslijed objave dobrih poslovnih izvješćakompanija, među kojima su se isticala ona farmaceutske tvrtke Roche iproizvođača čipova Infineon koja su nadmašila očekivanja.
LONDON,FRANKFURT, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u srijedu su porasle uslijed objave dobrih poslovnih izvješća kompanija, među kojima su se isticala ona farmaceutske tvrtke Roche i proizvođača čipova Infineon koja su nadmašila očekivanja.

Londonski Ftse indeks ojačao je do podneva 0,36 posto, na 6.108 bodova. Frankfurtski DAX indeks bio je na dobitku 0,23 posto, dosegnuvši 6.092 boda.

Od značajnijih dobitnika isticao se britanski energetski div Centrica, čije su dionice skočile pet posto nakon što je u tisku objavljeno da Britanija isključuje blokiranje bilo koje ponude o preuzimanju od strane ruskog Gazproma.

"Općenito su brojke vrlo dobre, one u farmaceutskom sektoru su u redu, isto kao i one industrijskog sektora. Razočarale su tek neke brojke iz bankarskog sektora", ocijenila je Andrea Williams, čelnica odjela europskih dionica u Royal London Asset Managementu.

"I prognoze poslovanja iz kompanija također su prilično snažne no neki počinju govoriti o pritisku visokih cijena nafte", dodala je.

Među kompanijama koje su objavile rezultate poslovanja ponajviše se isticao farmaceutski div Roche, objavivši 15-postotni rast prihoda od prodaje koji je nadmašio očekivanja. To mu je podiglo cijene dionica za 1,6 posto.

Ojačale su i dionice tehnološkog sektora, potaknute 1,2-postotnim jačanjem dionica njemačkog proizvođača čipova Infineon, nakon što je izvijestio da je zabilježio dobit nakon četiri tromjesečja poslovanja s gubitkom.

Indeks Tokijske burze Nikkei osnažio je 0,5 posto, na 17.055 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙