FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski seljački savez proziva Inu i Vladu

ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - U povodu poskupljenja naftnihprerađevina Hrvatski seljački savez traži od Ine pojeftinjenje plavogdizela, a od Vlade višegodišnji usporedni prikaz kretanja cijenasirove nafte na svjetskom tržištu i kretanje cijena naftnih derivata uHrvatskoj, te kretanje Inine zarade.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - U povodu poskupljenja naftnih prerađevina Hrvatski seljački savez traži od Ine pojeftinjenje plavog dizela, a od Vlade višegodišnji usporedni prikaz kretanja cijena sirove nafte na svjetskom tržištu i kretanje cijena naftnih derivata u Hrvatskoj, te kretanje Inine zarade.

U današnjem priopćenju ta udruga, naime, ocjenjuje da INA i njezini suvlasnici ostvaruju ekstraprofit na račun hrvatskih građana, seljaka i ribara.

U vrijeme kad Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva smanjuje poticaje na 50 posto zakonom propisana iznosa i kasni tri do šest mjeseci s isplatom, plavi dizel je enormno skup i dovodi u pitanje, uz poplavljene njive, provedbu proljetne sjetve, tvrdi Hrvatski seljački savez.

Podsjeća da je cijena plavog dizela potkraj 2003. iznosila 2,35 kune, a sada je 4,52 kune te kako je upozoravao da porast cijena naftnih prerađevina u Hrvatskoj ugrožava egzistenciju seljaka, ribara i svih građana, a da INA istodobno ostvaruje dobitke svojim vlasnicima.

Pitamo Vladu i hrvatsku javnost nisu li teškoće nastale privatizacijom Ine, koja "sada mora stranim suvlasnicima ostvarivati određenu dobit", kaže se u priopćenju Hrvatskoga seljačkog saveza, koje je potpisao njegov predsjednik Darko Grivičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙