FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program Festivala znanosti u Rijeci

RIJEKA, 19. travnja 2006. (Hina) - Program riječkog dijela Festivalaznanosti, koji će se održati od 24. do 28. travnja s ciljempopularizacije znanosti i približavanja znanstvenih rezultatajavnosti, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.
RIJEKA, 19. travnja 2006. (Hina) - Program riječkog dijela Festivala znanosti, koji će se održati od 24. do 28. travnja s ciljem popularizacije znanosti i približavanja znanstvenih rezultata javnosti, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival znanosti održava se četvrtu godinu zaredom u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku. Namjera mu je poboljšati dijalog između znanstvenika i javnosti u cilju boljega razumijevanja uloge znanosti u društvu. U sklopu festivala održavaju se izložbe, razna predavanja, radionice i tribine na više lokacija kako bi bili dostupniji širokom krugu građana, a posebno djeci i mladima.

Prošle je godine riječki program festivala s više od 5000 posjetitelja na svim događanjima bio najposjećeniji u odnosu na druga tri grada, rečeno je.

Kako je ovogodišnji festival posvećen znanstvenicima Nikoli Tesli i Vladimiru Prelogu, riječka Sveučilišna knjižnica priredit će izložbu "Nikola Tesla u fondu Sveučilišne knjižnice Rijeka" kao i izložbu novina Daily Telegrapha "Vision of science" (Vizije znanosti) u suradnji s British Councilom.

Većina programa odvijat će se u riječkim školama kroz radionice iz matematike, fizike, psihologije i hrvatskog jezika.

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku priređivat će se predavanja hrvatskih znanstvenika, a jedna od radionica, zahvaljujući Centru za održivi razvoj - Ekopark Pernat s Cresa, održat će se u Lubenicama na tom otoku.

Dio aktivnosti u sklopu festivala održavat će se na riječkoj zvjezdarnici u organizaciji riječkoga Akademskog astronomskog društva.

Organizatori riječkog festivala su Udruga Zlatni rez Rijeka, koja se bavi promicanjem i usavršavanjem nastave prirodnih znanosti, Filozofski fakultet i riječko Sveučilište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙