FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 24. travnja

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 24. travnja.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 24. travnja.

ZAGREB - Ured za javnu nabavu hrvatske Vlade i CARDS twinning projekt Europske unije "Jačanje hrvatskog sustava javne nabave" organizatori su međunarodnog seminara o provedbi zakonodavstva EU iz područja javne nabave u nacionalni pravni sustav. Svrha seminara je na primjerima zemalja članica EU potaknuti raspravu o različitim modelima implementacije europskog prava u nacionalno pravo. Hrvatska u okviru pristupnih pregovora s EU treba izraditi i novi zakon o javnoj nabavi, čije je stupanje na snagu predviđeno za početak 2007. godine (8,30 sati, Goethe institut, Ulica grada Vukovara 64).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog stočarskog centra (HSC) prezentirati će godišnje izvješće HSC-a za 2005. godinu te najaviti planove za naredno razdoblje. Skupu će nazočiti i ministar poljoprivrede Petar Čobanković (10,00 sati, Kino dvorana Ministarstva poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Trenutačno stanje projekta prometne signalizacije vezano za hotele, informacije o nacrtu zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te projekt kvalitete komuniciranja s gostima bit će glavne teme sjednice Vijeća hotelijera Komore Zagreb pod nazivom "Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja Zagreba - TOMAS" (11,00 sati, Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Nastavlja se trend rasta industrijske proizvodnje u Hrvatskoj. Tako je ukupna industrijska proizvodnja u ožujku bila za 6,0 posto veća u usporedbi s istim mjesecom 2005. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U razdoblju pak od siječnja do ožujka ove godine industrijska je proizvodnja veća za 6,4 posto od proizvodnje u istom razdoblju 2005. U usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2005. industrijska proizvodnja u ožujku ove godine zabilježila je porast za 4,4 posto. Prema područjima djelatnosti, u ožujku ove u usporedbi s ožujkom prošle godine, proizvodnja u prerađivačkoj industriji i rudarstvu i vađenju veća je za po 6,7 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom rast bio znatno manji te je iznosio 0,6 posto.

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova, mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima, u Hrvatskoj je u veljači ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći za visokih 17,1 posto. Time se već sedmi mjesec zaredom nastavljaju pozitivna kretanja građevinske djelatnosti. Ostvareni porast u veljači, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ujedno je najveći u zadnjih sedam mjeseci. U razdoblju od siječnja do veljače 2006. u usporedbi s istim vremenom prošle godine građevinski su radovi u Hrvatskoj bili veći za 15,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙