FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatsku se uvodi sustav kontrola granica u skladu sa Schengenom

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Nakon provedenog natječaja iz CARDSprograma 2002. Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji sEuropskom komisijom sklopilo je ugovor s konzorcijem Siemens i SVGroup zbog uvođenja prve faze Nacionalnog informacijskog sustava zaupravljanje granicom (NBMIS) u Hrvatskoj vrijednog 12 milijuna kuna,priopćeno je iz Simensa.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Nakon provedenog natječaja iz CARDS programa 2002. Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji s Europskom komisijom sklopilo je ugovor s konzorcijem Siemens i SV Group zbog uvođenja prve faze Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje granicom (NBMIS) u Hrvatskoj vrijednog 12 milijuna kuna, priopćeno je iz Simensa.

Cilj uvođenja NBMIS sustava je da omogući unaprijeđene i modernizirane uvjete rada graničnoj policiji MUP-a u obavljanju svakodnevnih zadataka na graničnim prijelazima kao što su kontrola putnika, putnih dokumenata, prijevoznih sredstava i stvari.

Nacionalni informacijski sustav za upravljanje granicom predstavlja značajnu nadogradnju na već postojeći sustav, a obuhvaća čitače putnih isprava i otisaka prstiju, sustav automatskog očitavanja registarskih oznaka vozila i sustav za automatsko brojanje i klasifikaciju vozila, telefonske centrale, servere i ostalu IT infrastrukturu.

Realizacija projekta započela je u siječnju, a završetak se planira u prosincu ove godine, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙