FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Inspektori EU-a evaluiraju postupke na granici

LJUBLJANA, 3. travnja 2006. (Hina) - Skupina inspektora Europskeunije koja boravi u Sloveniji u sklopu postupka evaluacije sposobnostite države za ulazak u schengensko područje ocjenjivat će u ponedjeljaki utorak spremnost slovenske policije za izvođenje kontrole na granicina moru.
LJUBLJANA, 3. travnja 2006. (Hina) - Skupina inspektora Europske unije koja boravi u Sloveniji u sklopu postupka evaluacije sposobnosti te države za ulazak u schengensko područje ocjenjivat će u ponedjeljak i utorak spremnost slovenske policije za izvođenje kontrole na granici na moru.

Kako je za Slovenski radio u ponedjeljak izjavio pomoćnik direktora uniformirane policije Marko Gašperlin, to što granica na moru između Hrvatske i Slovenije još nije precizno definirana ne utječe na buduću evaluaciju spremnosti Slovenije da preuzme šengensku kontrolu na vanjskoj granici EU-a.

Inspektori EU-a ocjenjivat će sposobnost slovenske policije u sprječavanju ilegalnih migracija i prekograničnog kriminaliteta, te prekograničnu policijsku suradnju.

Inspektori EU-a za schengensku kontrolu već su ranije obavili evaluaciju na području zaštite podataka, a nakon evaluacije morske granice slijedi evaluacija kopnene granice i zračne granice.

Očekuje se da će ocjena, odnosno evaluacija spremnosti Slovenije da postane dio schengenskog prostora biti dana sredinom iduće godine kako bi na jesen 2007. biti ukinuta policijska kontrola na granicama Slovenije sa Italijom i Austrijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙