FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kommersant": Svi imaju interesa za rat u Iranu

MOSKVA, 19. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ruski dnevnik "Kommersant"zaključuje u komentaru objavljenom u srijedu kako je rat protiv Irananeizbježan jer svi imaju neki interes u tom ratu.
MOSKVA, 19. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ruski dnevnik "Kommersant" zaključuje u komentaru objavljenom u srijedu kako je rat protiv Irana neizbježan jer svi imaju neki interes u tom ratu.

"Svi imaju neki interes u tom ratu. Amerikanci se osjećaju obveznim dovršiti rekonstrukciju Bliskog istoka u skladu sa svojim predodžbama", piše list nakon što su razgovori pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke o iznalaženju rješenja za spor oko nuklearnog programa Irana u utorak navečer u Moskvi završili bez dogovora.

"U Teheranu su uvjereni da Amerikanci ne mogu pobijediti njihov islamski režim. Državnom vrhu u Iranu rat bi odgovarao. Iranska nacija djeluje ujedinjenije no prije nekoliko godina. Napad na njih još bi snažnije ujedinio sve manjine u obrani zemlje", razmatra list raspoloženje u Iranu u odnosu na prijeteću intervenciju.

"Kina bi imala priliku da u iranskoj ratnoj buci pripoji Tajvan. SAD teško da bi u toj situaciji mogao još braniti i tajvanski otok (...) Osim toga bi Kini bilo vrlo ugodno promatrati kako se njezin potencijalni neprijatelj SAD radaje i troši u ratu s Iranom", piše ruski dnevnik Kommersant.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙