FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest! Ispravak vijesti HNA4344 "Otkrivena spomen-ploča..."

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA4344 "Otkrivena spomen-ploča na rodnoj kući Mike Tripala" ispraveprezime Josipa Kregara koje je greškom napisano "Kreger".
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4344 "Otkrivena spomen-ploča na rodnoj kući Mike Tripala" isprave prezime Josipa Kregara koje je greškom napisano "Kreger".

Objavljujemo ispravljenu vijest:

OTKRIVENA SPOMEN-PLOČA NA RODNOJ KUĆI MIKE TRIPALA

SINJ, 20. travnja 2006. (Hina) - Spomen ploča političaru Anti Miki Tripalu (1925.-1995.), rođenom Sinjaninu, otkrivena je danas na njegovoj rodnoj kući, u nazočnosti brojnih Sinjana i uz prigodni program klape Sinj.

Spomen ploču je postavio Grad, a otkrili su je gradonačelnik Nikola Tomašević i predsjednik Centra za demokraciju i pravo "Mika Tripalo" Josip Kregar.

Nikola Tomašević je rekao kako se Sinjani s poštovanjem i ponosom sjećaju svog sugrađanina koji je za Hrvatsku i svoj grad dao velik doprinos, dok je Josip Kregar govorio o Mikinoj velikoj ulozi u najnovijoj hrvatskoj povijesti.

"On je jasno i hrabro govorio, dok su drugi šutjeli, pa je hrvatskoj politici vratio ponos i dostojanstvo", kazao je Kregar.

Nakon otkrivanja spomen-ploče na pročelju Mikine rodne kuće, u kojoj je sada Uprava Viteškog alkarskog društva, u sinjskom hotelu Alkar predstavljena je knjiga Josipa Šentije "Razgovori s Mikom Tripalom o hrvatskom proljeću".

Knjiga govori o glavnim etapama Tripalova životnog puta i posebno se fokusira na njegove antidogmatske stavove posljednjih desetljeća, zalaganje za stvaranje sustava liberalne demokracije, za koju je vjerovao da će u neovisnoj Hrvatskoj jamčiti slobodu naroda i svakog pojedinca, rekao je u uvodu autor Josip Šentija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙