FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA3879: "Predsjednik P.E.N.-.a Maković..."

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak uprvu rečenicu u vijesti HNA 3879 emitiranu pod naslovom "PredsjednikP.E.N-a Maković o ostavci potpredsjednika Katunarića" koja počinje s"Predsjednik Hrvatskog P.E.N centra ..." a završava s "...vrloindikativnim".
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u prvu rečenicu u vijesti HNA 3879 emitiranu pod naslovom "Predsjednik P.E.N-a Maković o ostavci potpredsjednika Katunarića" koja počinje s "Predsjednik Hrvatskog P.E.N centra ..." a završava s "...vrlo indikativnim".

Rečenica ispravno glasi: "Predsjednik Hrvatskog P.E.N. centra Zvonko Maković komentirajući ostavku potpredsjednika Dražena Katunarića rekao je da je njegovo obraćanje medijima, a potpuno zaobilaženje P.E.N centra, pa institucije predsjednika smatra ne samo NECIVILIZIRANIM i netaktičnim, već vrlo indikativnim."

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog P.E.N. centra Zvonko Maković komentirajući ostavku potpredsjednika Dražena Katunarića rekao je da je njegovo obraćanje medijima, a potpuno zaobilaženje P.E.N centra, pa institucije predsjednika smatra ne samo neciviliziranim i netaktičnim, već vrlo indikativnim.

Maković ističe kako Katunarićeve tvrdnje da mu je "uskraćeno elementarno pravo na javnu riječ" smatra njegovim osobnim i apsolutnim neobvezujućim stajalištem.

Također drži da ne smatra da je ikome u Hrvatskoj uskraćeno pravo na javnu riječ i da bi u ulozi predsjednika P.E.N.-a trebao poduzeti uobičajene mjere zaštite i solidarnosti.

Kao što za uvrede i klevete postoje adekvatne institucije, tako postoje i brojni mediji koji mogu objaviti sve što Katunarić želi priopćiti javnosti, pa tako i svoje želju da prestaje obnašati dužnost potpredsjednika P.E.N. centra, stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskog P.E.N. centra Zvonka Makovića.

Dražen Katunarić dao je jučer ostavku na mjesto potpredsjednika hrvatskoga P.E.N. centra jer ta udruga nije reagirala na tekst Miljenka Jergovića objavljen u jednome

hrvatskom dnevniku u kojemu on Katunarića naziva fašistom i preporučuje mu da se ubije.

Hrvatski P.E.N. bio je dužan zaštititi mene kao svoga člana i zato što mi je redakcija dnevnika u kojemu je objavljen Jergovićev tekst oduzela pravo na odgovor uz napomenu da s objavljivanjem Jergovićeva teksta smatra završenom i našu polemiku.

U tom tekstu Miljenko Jergović je napisao da je "Katunarić patetični fašist " te da "ne bi rekao da je Katunarić intelektualac već je karijerni sinekurac". Jergović je na kraju toga teksta napisao da bi "proračuni za kulturu Republike Francuske i Republike Hrvatske ostvarili veliku uštedu kada bi Katunarić izvukao revolver iz ladice i pucao si u sljepoočnicu".

(Hina) pp/xdm yaz

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙