FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: ni nova ponuda Actavisa ne odražava vrijednost Plive

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Nova ponuda islandske Actavis Groupza preuzimanje Plive po cijeni od 630 kuna za dionicu povoljnija je odprethodne, ali i dalje ne odražava stvarnu vrijednost Plive, aeventualna odluka o započinjanju razgovora donijet će se nakonActavisovih pojašnjenja detalja te ponude, izjavio je poslije podne nabriefingu s novinarima predsjednik Uprave Plive Željko Čović.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Nova ponuda islandske Actavis Group za preuzimanje Plive po cijeni od 630 kuna za dionicu povoljnija je od prethodne, ali i dalje ne odražava stvarnu vrijednost Plive, a eventualna odluka o započinjanju razgovora donijet će se nakon Actavisovih pojašnjenja detalja te ponude, izjavio je poslije podne na briefingu s novinarima predsjednik Uprave Plive Željko Čović.

Prema Plivinim projekcijama, kao i prema sličnim transakcijama koje su se dogodile u zadnji 30 do 40 dana, cijena dionice Plive bi trebala biti značajno viša od danas ponuđenih 630 kuna, rekao je Čović.

Način financiranja eventualne kupnje, odnosno uvjerenja o financijskoj sposobnosti Actavisa da izvrši takvu transakciju, zatim pitanja o uvjetima i strukturi transakcije, položaju Plive i organizacijska pitanja, najvažnija su čije će pojašnjenje Pliva zatražiti od Actavisa.

Actavisova pojašnjenja, kao i rezultat razmatranja niza strateških razvojnih opcija Plive, bit će osnova za odluku o mogućim razgovorima temljenim na današnjoj novoj Actavisovoj ponudi, dodao je.

Nova ponuda Actavisa, odnosno porast ponuđene cijene sa 570 na 630 kuna za dionicu, kaže Čović, potvrda je i satisfakcija Plivinoj Upravi, koja je ocijenila da prva ponuđena cijena ne odražava stvarnu vrijednost kompanije te da su aktivnosti uprave zadnjih tjedana bile u najboljem interesu dioničara.

Osim promjene cijene koju Actavis nudi za Plivine dionice, dodao je, ostatak Actavisova pisma je u principu identičan ranijem.

Riječ je o neobvezujućoj ponudi, a da bi postala obvezujuća, potreban je proces dubinske analize Plivine dokumentacije. Hoće li to biti omogućeno Actavisu, znat će se ako Pliva dobije tražena pojašnjenja i bude li s njima zadovoljna, rekao je Čović.

Razlozi opreza u pogledu Actavisa su, rekao je, to što ta kompanija ima razmjerno visok dug, činjenica da bi i kupovina Plive bila financirana zaduženjem, kao i to što Actavis ima veliki broj pogona u regiji, pa je pitanje što bi bilo sa zaposlenima u Plivinim pogonima. Treba pojasniti i kako u Actavisu vide budućnost Plive unutar Grupe.

Na pitanje kako komentira tvrdnje Actavisa da je već stupio u kontakt s najvećim Plivinim dioničarima, koji bi mogli Upravu prisiliti da dopusti due diligence, Čović je odgovorio da i Uprava kontaktira te dioničare te da su njezine odluke u skladu s njihovim interesima.

Komentirajući tvrdnje da je Actavisova ponuda jedina i najbolja, rekao je da nije jedina i da postoje mogućnosti boljih ponuda, napominjući da je nekoliko respektabilnih tvrtki izrazilo interes za suradnjom s Plivom.

Stav fonda Quaestus, koji je ustvrdio da je Actavisova ponuda najbolja za Plivu, ocijenio je oblikom pritisaka.

Čović nije potvrdio da je cijena od 680 kuna ona pri kojoj bi kompanija pristala na prodaju dionica.

Najavio je da će u sljedećih nekoliko tjedana, nakon razgovora s tvrtkama koje žele surađivati s Plivom na prijateljskoj osnovi, situacija biti puno jasnija.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙