FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Actavis poboljšao ponudu za Plivu na 630 kuna za dionicu

ZAGREB/REYKJAVIK, 20. travnja 2006. (Hina) - Uprava islandskefarmaceutske kompanije Actavis Group objavila je u četvrtak poboljšanupreliminarnu ponudu za akviziciju svih preostalih dionica Plive naZagrebačkoj burzi te svih Plivinih GDR-ova na Londonskoj burzi, apoboljšani prijedlog uključuje ponudu od 630 kuna u gotovini podionici, čime je ukupna vrijednost Plive procijenjena na približno1,85 milijardi dolara.
ZAGREB/REYKJAVIK, 20. travnja 2006. (Hina) - Uprava islandske farmaceutske kompanije Actavis Group objavila je u četvrtak poboljšanu preliminarnu ponudu za akviziciju svih preostalih dionica Plive na Zagrebačkoj burzi te svih Plivinih GDR-ova na Londonskoj burzi, a poboljšani prijedlog uključuje ponudu od 630 kuna u gotovini po dionici, čime je ukupna vrijednost Plive procijenjena na približno 1,85 milijardi dolara.

To je za 11 posto veća cijena za Plivine dionice od njihove prethodne preliminarne ponude.

"Ovo je konačna izmjena našeg prijedloga koji i dalje podliježe standardnom due dilligence postupku", priopćila je islandska kompanija.

Actavis smatra da je preliminarni prijedlog vrlo privlačan te da Plivinim dioničarima osigurava trenutan i opipljiv prinos na ulaganje.

Revidirani prijedlog predstavlja povećanje za 11 posto u odnosu na prethodnu ponudu, upućenu Plivi 13. ožujka ove godine, od 570 kuna po dionici.

Obuhvaća i 40 posto premije na cijenu Plivine dionice od 7. ožujka 2006., dan prije no što su se pojavile glasine da je hrvatska kompanija primila i ponudu od treće strane.

Actavis, kako navodi, nudi 48 posto premije povrh prosječne cijene Plivine dionice u protekla tri mjeseca, zaključno sa 7. ožujkom 2006., te 63 posto premije na prosječnu cijenu Plivine dionice u proteklih 12 mjeseci, zaključno sa 7. ožujkom 2006.

"Odluka izvršnog odbora o poboljšanju ponude za Plivu odražava naše opsežne razgovore s mnogim od vodećih Plivinih dioničara u proteklih nekoliko tjedana kao i neke argumente Plivine uprave i njezinih savjetnika", naglasio je izvršni direktor i predsjednik Actavisa Robert Wessman. "Nadamo se da će Pliva pozitivno reagirati na bitno povećanu i konačnu reviziju naše ponude, što bi nam omogućilo da započnemo postupak due dilligence i dioničarima damo ponudu. Željeli smo od početka u prijateljskom ozračju raspravljati o spajanju dviju velikih kompanije, a današnja odluka o poboljšanju naše ponude pokazuje da smo vrlo ozbiljni u tom pogledu", dodao je Wessman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙