FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva: proces izbora najboljih strateških opcija uskoro

ZAGREB, 30. ožujka 2006. (Hina) - Proces izbora najboljih strateškihopcija za daljnje poslovanje hrvatske farmaceutske tvrtke Pliva bit ćeuskoro završen, najavio je danas predsjednik Uprave i glavni izvršnidirektor Plive Željko Čović.
ZAGREB, 30. ožujka 2006. (Hina) - Proces izbora najboljih strateških opcija za daljnje poslovanje hrvatske farmaceutske tvrtke Pliva bit će uskoro završen, najavio je danas predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Plive Željko Čović.

Pliva, kao 12-ta generička kompanija na svijetu, pred sobom ima opcije ili akvizicija manjih ili udruživanja s partnerima, kazao je Čović dodajući da je ponuda islandskog Actavisa jedna od opcija.

Osvrćući se još jednom na ponudu Actavisa koji je dao neobvezujuću ponudu na 570 kuna po dionici, Čović je ponovio da je kompanija pod snažnim pritiskom, kao i on osobno. Angažiran je financijski savjetnik Deutsche Bank koji ima zadaću razmotriti sve opcije kako bi se vidjelo što činiti dalje.

Kakva god će biti odluka, proces će biti transparentan, naglasio je Čović.

Iznio je podatke o nedavnim preuzimanjima manjih kompanija u regiji i usporedio s ponudom Actavisa po kriteriju multiplikatora operativne dobiti prije amortizacije.

Tako su, navodi, u Rumunjskoj i Češkoj tvrtke lokalnog značaja u branši preuzete s cijenom od 12 odnosno 13 puta uvećene operativne dobiti prije amortizacije. Actavis nudi 9 puta operativnu dobit, što znači da je cijena 40 posto diskontirana, kaže Čović dodajući da Pliva zaslužuje premijum cijenu.

Na upit je li onda brojka od najmanje 800 kuna po dionici ona koju bi uprava Plive preporučila dioničarima, Čović je odgovorio da će to učiniti za "svaku cijenu koja bi sadržavala pravu vrijednost Plive".

Još jednom ističe da cijena koju Actavis nudi za dionice Plive nije fer, da nije riječ o prijateljskim namjerama te da Pliva nije na prodaju.

Opetovao je da u zadnje vrijeme Pliva nije kupovala niti jednu dionicu za sebe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙