FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Muškarci nakon 40. zadovoljniji seksom od žena

WASHINGTON, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Seksom su zadovoljnijimuškarci nakon 40. nego žene iste životne dobi, tvrdi istraživanjeprovedeno u 29 zemalja koje je u srijedu objavljeno u SAD-u.
WASHINGTON, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Seksom su zadovoljniji muškarci nakon 40. nego žene iste životne dobi, tvrdi istraživanje provedeno u 29 zemalja koje je u srijedu objavljeno u SAD-u.

U istraživanju se navodi i da velik dio ispitanika od 40. do 80. godine života, bilo da su u braku ili žive s partnerom, ostaje spolno aktivan.

Istraživanje koje su proveli znanstvenici s čikaškog sveučilišta trebalo je utvrditi kako muškarci i žene u drugoj polovici svog života, koji pripadaju različitim kulturama, ocjenjuju svoj spolni život, svoje zdravstveno stanje i sreću.

Istraživanje pokazuje i da veći broj ispitanika u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji smatra da je fizički i emocionalno zadovoljan svojim spolnim životom. Muškarci svugdje u većem broju zauzimaju takav stav nego žene.

U Austriji, SAD-u, Španjolskoj i Kanadi stupanj zadovoljstva je najviši. Francuska je na repu, ispred Velike Britanije i Švedske.

Naprotiv, u zemljama s kulturom koja daje prednost muškarcu, poput jugoistočne Azije i Srednjeg istoka, puno manji postotak ispitanika obaju spolova kaže da je zadovoljan svojim seksualnim životom. No i tu je veći broj zadovoljnih muškaraca nego žena.

Većina od 27.500 ispitanika živi u braku. Rezultati istraživanja su dali prednost onima koji otvoreno govore o svom spolnom životu i stanovnicima gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙