FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječenje depresije u majke radi mentalnog zdravlja djeteta

WASHINGTON, 22. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Liječenjem depresije u majkemogu se izbjeći psihološki problemi i tjeskobna stanja kod djeteta,navodi se u rezultatima istraživanja objavljenima u SAD-u.
WASHINGTON, 22. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Liječenjem depresije u majke mogu se izbjeći psihološki problemi i tjeskobna stanja kod djeteta, navodi se u rezultatima istraživanja objavljenima u SAD-u.

Depresija je bolest koja se velikim dijelom objašnjava genetskim čimbenicima ali koju može izazvati i okolina u kojem se osoba razvija, ističu autori tog istraživanja objavljenog u Journal of the American Medical Association od 22. ožujka.

U djece depresivnih majki pokretač depresije ili psiholoških smetnji ponekad je zapuštena majčina depresija, ističe Myrna Weissman, istraživačica na sveučilištu Columbia i na Njujorškom psihijatrijskom institutu, glavna autorica te studije.

Djelotvornim liječenjem majke moglo bi se izbjeći liječenje djeteta antidepresivima, zaključuju istraživači.

Studija pokazuje da je u djece majki koje su bolovale od depresije i čiji su simptomi nestali tijekom četiri mjeseca liječenja, bio puno manji rizik da postanu depresivna ili imaju poremećaj ponašanja.

Istraživanje je vođeno od prosinca 2001. do travnja 2004. nad 151 majkom i njihovom djecom između sedam i 17 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙