FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac u rujnu na vodećem svjetskom znanstvenom forumu u Japanu

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac u rujnu će sudjelovati na vodećem svjetskomznanstvenom forumu "Znanost i društvo" u japanskom Kyotu, gdje ćeodržati predavanje na temu "Sljedeća faza u istraživanju ljudskoggenoma", priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta.
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u rujnu će sudjelovati na vodećem svjetskom znanstvenom forumu "Znanost i društvo" u japanskom Kyotu, gdje će održati predavanje na temu "Sljedeća faza u istraživanju ljudskog genoma", priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Forum se održava od 10. do 12. rujna i najznačajniji je skup o održivom razvoju u svijetu, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da se forum održava kako bi se uvidjele mogućnosti novih dostignuća znanosti i tehnologije te uklonile barijere za njihovu primjenu.

Glavna tema foruma bit će održivi razvoj s posebnim naglaskom na pitanje kako sve brži ekonomski rast uskladiti sa sve evidentnijim posljedicama takvog razvoja i globalnom zatopljenjem (Protokol iz Kyota).

Na forumu će biti riječi i o prevenciji terorizma, kontroli zaraznih bolesti, terapeutskom kloniranju i njegovoj etičnosti, odnosno o 'svijetlim i tamnim' stranama modernih znanstvenih i tehnoloških dostignuća.

Govorit će se i o zdravlju, sve većoj potrebi za energijom i raznim drugim ljudskim potrebama, ovisnosti čovječanstva o stalnom napretku, kao i o uklanjanju barijera koje sprječavaju primjenu znanstvenih otkrića u nekim zemljama.

Skup će otvoriti japanski premijer Junichiro Koizumi, a na njemu će sudjelovati čelnici nacionalnih znanstvenih akademija, agencija i instituta, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙