FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: ukinute izvanredne mjere obrane od poplave

VUKOVAR, 18. travnja 2006. (Hina) - Rukovoditelj obrane od poplave zavodno područje slijeva Drave i Dunava Zoran Đuroković donio je danasodluku o ukidanju izvanrednog stanja obrane od poplave za slijevnopodručje rijeke Vuke koje obuhvaća i riječno područje Dunava,potvrđeno je iz Centra 112.
VUKOVAR, 18. travnja 2006. (Hina) - Rukovoditelj obrane od poplave za vodno područje slijeva Drave i Dunava Zoran Đuroković donio je danas odluku o ukidanju izvanrednog stanja obrane od poplave za slijevno područje rijeke Vuke koje obuhvaća i riječno područje Dunava, potvrđeno je iz Centra 112.

Na snazi su redovne mjere obrane od poplave.

Razlog je takve odluke opadanje vodostaja Dunava koji je, prema podacima Hrvatskih voda, na vodomjeru u Vukovaru u 15 sati iznosio 622 centimetra s tendencijom daljnjega opadanja.

U proteklih tjedan dana, otkako je počelo opadanje visokoga vodostaja Dunava koji je kod Vukovara prije desetak dana dosegao maksimalni vodostaj ovoga proljeća od 720 centimetara te zaprijetio poplavljivanjem vukovarskog Otoka športova i gradskog naselja Budžaka, razina Dunava opala je za gotovo jedan metar, potvrdio je za Hinu rukovoditelj obrane od poplave za Vukovarsko-srijemsku županiju Zvonimir Pintarić.

Po njegovim riječima, iako iz uzvodnih podunavskih zemalja Dunavom prema Hrvatskoj stiže još jedan vodeni val, on ne bi trebao biti niti približno silovit kao val koji je prošlih dana prolazio pokraj Vukovara i Iloka, a sada velike probleme predstavlja ugroženim područjima u Srbiji i Rumunjskoj.

"Uostalom, dok on dođe do nas, a to bi se trebalo dogoditi za nešto manje od tjedan dana, razina Dunava još će više opasti te će vjerojatno, kada taj val dođe, Dunav tek neznatno porasti", ocijenio je Pinatrić dodajući kako su nakon ukidanja izvanrednih mjera na snagu stupile redovne mjere obrane od poplave.

"Svi nasipi i ugrožena mjesta i dalje se nadgledaju dvadeset i četiri sata bez obzira na to što su ukinute izvanredne mjere obrane od poplave", rekao je Zvonimir Pinatrić dodavši kako rijeke poput Dunava znaju ugroziti i onda kada se pomisli da je prošla svaka opasnost od mogućih poplava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙