FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredne mjere obrane od poplave za Osijek i Batinu

OSIJEK, 8. travnja 2006. (Hina) - Zbog visokog vodostaja Drave kodOsijeka i Dunava kod Batine jutros su u 7 sati proglašene izvanrednemjere obrane od poplave za šire područje Osijeka i Batine.
OSIJEK, 8. travnja 2006. (Hina) - Zbog visokog vodostaja Drave kod Osijeka i Dunava kod Batine jutros su u 7 sati proglašene izvanredne mjere obrane od poplave za šire područje Osijeka i Batine.

Po riječima direktora Hrvatskih voda i rukovoditelja Obrane od poplave za vodno područje sliva Drave i Dunava Zorana Đurokovića vodostaj Drave kod Osijeka u 7 sati iznosio je plus 484, a Dunava kod Batine plus 744 centimetara.

Vikend naselje na Karašici kod Josipovca jutros je poplavljeno te je u tijeku evakuacija 50-tak osoba koje su tamo boravile, kazao je Ivica Nađ, pomoćnik rukovoditelja za Obranu od poplave Osječko-baranjske županije. U pomoć su osim djelatnika Hrvatskih voda, došli vatrogasci i policajci.

Poplavljeno područje na Karašici kod Josipovca i područja kod Osijeka s lijeve obale Drave koja su potencijalno ugrožena posjetio je jutros osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je predsjednik Kriznog stožera za obranu od poplave Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙