FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić s izaslanstvom BiH stranaka i promjenama Ustava

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u utorak izaslanstvo bosansko-hercegovačkih stranaka izHrvatske koalicije za promjene koje ga je upoznalo sa svojim stavovimao amandmanima na novi Ustav BiH, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u utorak izaslanstvo bosansko-hercegovačkih stranaka iz Hrvatske koalicije za promjene koje ga je upoznalo sa svojim stavovima o amandmanima na novi Ustav BiH, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

U izaslanstvu su bili Marko Tadić (HSS), Ivan Musa (HKDU), Petar Milić (Hrvatski demokršćani) i Miro Grabovac (Hrvatska demokršćanska unija).

Izaslanstvo je predsjedniku Mesiću prenijelo stav kako je za Hrvate neprihvatljivo entitetsko glasovanje u Zastupničkom domu, jer se bilo koja odluka može donijeti i bez glasova hrvatskih predstavnika, stoji u priopćenju.

Postupak promjene Ustava BiH ocijenjuju dobrim, no istaknuli su da je prije usvajanja amandmana potrebno ukloniti manjkavosti, osobito one na štetu Hrvata.

Političari u izaslanstvu bosanskohercegovaćkih stranaka također očekuju da će predsjednik Mesić upozoriti međunarodnu zajednicu kako predložene promjene Ustava zakidaju Hrvate u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙