FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvoz Hrvatske u BiH u prvom tromjesečju 236 milijuna eura

SARAJEVO, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska je i tijekom prva trimjeseca ove godine zadržala poziciju najvažnijeg vanjskotrgovinskogpartnera Bosne i Hercegovine, pokazale su analize o gospodarskimkretanjima u BiH koje je u utorak objavila Vanjskotrgovinska komora tezemlje.
SARAJEVO, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska je i tijekom prva tri mjeseca ove godine zadržala poziciju najvažnijeg vanjskotrgovinskog partnera Bosne i Hercegovine, pokazale su analize o gospodarskim kretanjima u BiH koje je u utorak objavila Vanjskotrgovinska komora te zemlje.

Hrvatska je u ukupnoj vanjskotrgovinskoj razmjeni s BiH u prvom tromjesečju ove godine sudjelovala sa 21,1 posto ukupnog uvoza i izvoza, dok je Njemačka bila na drugom mjestu s udjelom od 12,4 posto, a Slovenija na trećem s 12,2 posto.

Ukupni obujam vanjskotrgovinske razmjene između Hrvatske i BiH od siječnja do kraja ožujka 2006. dosegnuo je vrijednost od 659,3 milijuna konvertibilnih maraka odnosno 337,2 milijuna eura.

Hrvatska je u tom razdoblju ostvarila izvoz u BiH u iznosu 461 milijun KM ili 236 milijuna eura, a istodobno je iz BiH uvezla roba u vrijednosti od 197,7 milijuna KM odnosno 101 milijun eura.

Statistika pokazuje kako BiH i dalje ima velikih problema s vanjskotrgovinskim deficitom.

Ukupna robna razmjena te zemlje sa svijetom u prvom je tromjesečju imala vrijednost od 3,1 milijardu KM, a pri tom je uvoz bio gotovo dvostruko veći od izvoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙