FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: Hrvatska ce potaknuti nove investicije u BiH

MOSTAR, 11. travnja 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić rekao je u utorak u Mostaru kako će Vladapotaknuti hrvatske investitore u BiH na polju malog i srednjegpoduzetništva.
MOSTAR, 11. travnja 2006. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić rekao je u utorak u Mostaru kako će Vlada potaknuti hrvatske investitore u BiH na polju malog i srednjeg poduzetništva.

"Mi želimo još jačati i produbiti gospodarske odnose s BiH i potaknuti gospodarstvenike na ulaganja u BiH", rekao je Vukelić nakon susreta s ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Mladenom Čabrilom. Ministar Vukelić ocijenio je dobrom gospodarsku suradnju s BiH dodajući kako će se hrvatska vlast zauzimati da ta suradnja bude još snažnija. Bosna i Hercegovina je Republici Hrvatskoj prvi vanjskotrgovinski partner i u toj je zemlji zabilježeno najviše hrvatskih investicija.

Vanjskotrgovinska razmjena BiH i Hrvatske u 2005. godini iznosila je 1,7 milijarde eura, što predstavlja 12 posto rasta u odnosu na 2004.

Ministar Vukelić je, upitan o osporavanju dovršetka postupka dokapitalizacije najvećeg naftaškog poduzeća u BiH Energopetrola od strane INA-a i mađarskog MOL-a, istaknuo kako očekuje pozitivan epilog.

"Pojedine poteškoće ne bi trebale bacati prašinu na dobru gospodarsku suradnju dviju zemalja", rekao je Vukelić.

S ministrom Čabrilom razgovarao je i o suradnju Hrvatske elektroprivrede oko izgradnje hidrocentrale Mostarsko blato te mostarskome Aluminiju, u kojemu Hrvatska ima 12-postotni udjel u vlasništvu. Bilo je riječi i oko pristupanja Bosne i Hercegovine CEFTA-i.

Ministar Čabrilo je posebno značajnim istaknuo uvođenje poduzetničkih zona u Republici Hrvatskoj koje su rezultirale velikim poticajem za mala i srednja poduzeća i porastom zaposlenosti.

Tijekom dana ministar Vukelić, koji od jučer boravi u dvodnevnom posjetu BiH, posjetiti će mostarski Aluminij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙