FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: Spašeni svi osim jednog putnika s potonulog trajekta

DŽAKARTA, 18. travnja 2006. (Hina/dpa) - Svi osim jednog od gotovo 70putnika na indonezijskom trajektu, koji je potonuo na istoku tezemlje, su spašeni, izjavili su u utorak dužnosnici.
DŽAKARTA, 18. travnja 2006. (Hina/dpa) - Svi osim jednog od gotovo 70 putnika na indonezijskom trajektu, koji je potonuo na istoku te zemlje, su spašeni, izjavili su u utorak dužnosnici.

"Ukupno 59 putnika i šest članova posade pronađeni su živi", rekao je lokalni dužnosnik Jim Therik. "Samo jedan putnik još se uvijek vodi kao nestao u toj nesreći".

Therik je kazao da se nastavlja operacija potrage za nestalom osobom te da je na temelju informacija dobivenih od preživjelih na trajektu bilo oko 60 putnika i šest članov posade.

Indonezijska mornarica poslala je brod i zrakoplov u potragu za brodom koji je potonuo u ponedjeljak navečer kod Rote Islanda, 1.900 km istočno od Jakarte.

Trajekti su popularno prijevozno sredstvo između 17.000 indonezijskih otoka, gdje su brodske veze jeftinije i dostupnije od zračnih. No sigurnosni se propisi ne poštuju, pa su mnogi trajekti prenatrpani.

U ranijim procjenama govorilo se da je na trajektu bilo stotinjak ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙