FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bali: Godišnja svečanost poljupca

DŽAKARTA , 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Oko 300 osoba okupilo se uponedjeljak na indonezijskom otoku Baliju na Godišnjoj svečanostipoljupca, pružajući priliku brojnim turistima da uživaju u ovomnesvakidašnjem događaju.
DŽAKARTA , 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Oko 300 osoba okupilo se u ponedjeljak na indonezijskom otoku Baliju na Godišnjoj svečanosti poljupca, pružajući priliku brojnim turistima da uživaju u ovom nesvakidašnjem događaju.

Prisustvovalo mu je oko 2.000, uglavnom turista i drugih znatiželjnika. Svrha rituala u kojemu tradicionalno sudjeluju mladi muškarci i djevojke je otkloniti opasnosti i mračne sile.

Donedavno je pravilo ove svečanosti, koja se organizira u glavnom turističkom naselju Balija Denpasaru, bio poljubac u obraz, no od prije nekoliko godina parovi se ljube u usta.

Bali je otok s većinskim hinduističkim stanovništvom, a u Indoneziji čak 85 posto stanovnika čine muslimani. Vlasti trenutačno raspravljaju o donošenju zakona prema kojemu bi svi parovi koje bi policija zatekla kako se ljube u javnosti, mogli dobiti kaznu u trajanju do pet godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙