FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan: Kino dvorane s mirisnim efektima

TOKIO, 17. travnja 2006. (Hina/AFP) - Već naviknuti na zvučne efektevisoke tehnologije japanski kinoljupci moći će od ovog tjedna uživatii u prvim projekcijama filmova sa sinkroniziranim mirisnim efektima.
TOKIO, 17. travnja 2006. (Hina/AFP) - Već naviknuti na zvučne efekte visoke tehnologije japanski kinoljupci moći će od ovog tjedna uživati i u prvim projekcijama filmova sa sinkroniziranim mirisnim efektima.

Vodeći japanski kinodistributer Shochiku je objavio u ponedjeljak da će početi prikazivati u dvije dvorane hollywoodski film "Novi svijet" s mirisima koje je preporučio informatički sustav, djelo NTT Communicationsa.

Prošle je godine nekoliko kina u Japanu puštalo mirise čokolade u dvoranama u kojima se prikazivao film "Charlie i tvornica čokolade" redatelja Tima Burtona. No ova nova ideja je mnogo razrađenija. Naime, prema njoj, rekonstruira se šest parfema, koje će aparati smješteni na određenim mjestima, raspršivati u skladu sa scenama iz filma.

"Ovo je prvo iskustvo sinkroniziranog puštanja parfema sa scenama iz filma. S tim sustavom gledatelji će na primjer imati stvaran dojam da se nalaze u šumi", pojasnio je glasnogovornik Shochikua.

Ulaznice za ove predstave stajat će jednako kao i za obične predstave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙