FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeleni u sjevernom Japanu izazivaju sve veće smetnje prometu

TOKIO, 14. travnja 2006. (Hina/dpa) - Jeleni na sjeveru Japanazadaju stanovništvu sve veće probleme jer otkako se jelenja populacijana najvećem sjevernom otoku Hokkaidu popela na gotovo 400 tisuća grla,sve su češći njihovi sudari s autima i vlakovima, izvijestio je upetak dnevni list "Asashi Shimbun".
TOKIO, 14. travnja 2006. (Hina/dpa) - Jeleni na sjeveru Japana zadaju stanovništvu sve veće probleme jer otkako se jelenja populacija na najvećem sjevernom otoku Hokkaidu popela na gotovo 400 tisuća grla, sve su češći njihovi sudari s autima i vlakovima, izvijestio je u petak dnevni list "Asashi Shimbun".

Prošle godine se broj sudara s vlakovima popeo na rekordan broj od 1.200 slučaja. U proteklih deset godina se broj sudara vlakova i jelena udvostručio, unatoč tome što je uprava željeznice duž tračnica instalirala odašiljače koji emitiraju frekvencije koje smetaju i odbijaju jelene. A kod automobila je situacija još gora, tu se broj nesretnih slučajeva izazvanih sudarom auta i jelena čak utrostručio. Kako list navodi, jedan od glavnih razloga za sve veću jelenju populaciju je činjenica da na Hokkaidu gotovo da više nema lovaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙