FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Mostaru počinju 8. Dani Matice hrvatske

MOSTAR, 17. travnja 2006. (Hina) - U Bosni i Hercegovini u ponedjeljakpočinju osmi po redu Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće koji ćese, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske iPredsjedništva Bosne i Hercegovine, održavati do 24. lipnja.
MOSTAR, 17. travnja 2006. (Hina) - U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak počinju osmi po redu Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće koji će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održavati do 24. lipnja.

Ovogodišnja manifestacija neće započeti, kako je bilo najavljeno, nastupom Ive Pogorelića nego koncertom Big Band RTV Slovenija i solisticom Alenkom Godec, službeno je potvrđeno iz Matice hrvatske Mostar. Slavni hrvatski pijanist ovoga je tjedna tijekom turneje u Italiji otkazao sve nastupe u ovoj godini.

Dani Matice hrvatske ove će se godine, uz Mostar, održavati i u drugim gradovima u BiH Sarajevu, Širokom Brijegu, Jajcu, Orašju, Trebinju.

U dramskom dijelu programa bit će izvedeno 12 predstava s jednom koprodukcijom. Gledatelji će također imati priliku vidjeti i novu uspješnicu Splitskog narodnog kazališta u izvedbi Ksenije Prohaske, predstavu "Billy Holiday". Vrijednim se čini istaknuti izvedbu baleta - "Daisa - istočno od raja" splitskog HNK te balet "La Sylphide" Hermana Severina Lovenskjolda u izvedbi zagrebačkog HNK. U Narodnom pozorištu u Sarajevu 13. svibnja bit će premijerno izvedena opera "Nikola Šubić Zrinski" , uz ravnanje maestra Vjekoslava Šuteja.

U glazbenom dijelu programa između ostalih nastupit će i Zagrebačka filharmonija sa Stefanom Milenkovićem i jednim od najvećih svjetskih dirigenata Leonidom Koganom iz Moskve.

Na Danima Matice hrvatske Gibboni će predstaviti novi album a jedna će večer biti posvećena Arsenu Dediću, Gabi Novak i Matiji Dediću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙