FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas objavio imena članova kabineta

GAZA, 20. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Islamistička skupina Hamas uponedjeljak je otkrila imena predloženih članova palestinskogkabineta: kao što se i očekivalo, lojalni članovi stranke dobili susva važna ministarstva.
GAZA, 20. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Islamistička skupina Hamas u ponedjeljak je otkrila imena predloženih članova palestinskog kabineta: kao što se i očekivalo, lojalni članovi stranke dobili su sva važna ministarstva.

Premijer Ismail Hanija predao je popis predsjedniku Mahmudu Abasu u nedjelju navečer kad je postalo jasno da Hamas nije uspio nijednu drugu skupinu nagovoriti na sudjelovanje u vlasti, što je znak da su Izrael i Sjedinjene Države uspjele u nakani da izoliraju Hamas koji je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima, a odbija priznati židovsku državu.

Mahmud al-Zahar, čelnik iz Gaze kojega je Izrael već pokušao ubiti, kandidat je za palestinskoga ministra vanjskih poslova, objavio je Reuters.

Drugi Hamasov čelnik, Said Sejam bit će ministar unutrašnjih poslova i tako će biti zadužen za više sigurnosnih služba.

Omar Abdel-Razek, ugledni profesor ekonomije sa Zapadne obale i Hamasov izborni dužnosnik, postat će ministar financija, a Ala el-Din Al-Aradž ministar gospodarstva.

U kabinetu je 24 ministara, četrnaestero sa Zapadne obale, a desetero iz pojasa Gaze. Uglavnom su članovi Hamasa, a neki su nezavisni i tehnokrati.

Među ministrima je i jedna žena i jedan kršćanin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙