FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodostaj Dunava i dalje opada

VUKOVAR, 14. travnja 2006. (Hina) - Vodostaj Dunava kod Vukovara, kojiu posljednja dvadeset i četiri sata opada po pola centimetra svakogasata, u petak u 14 sati je bio plus 689 centimetara, kazao jerukovoditelj obrane od poplave za Vukovarsko-srijemsku županijuZvonimir Pinatrić.
VUKOVAR, 14. travnja 2006. (Hina) - Vodostaj Dunava kod Vukovara, koji u posljednja dvadeset i četiri sata opada po pola centimetra svakoga sata, u petak u 14 sati je bio plus 689 centimetara, kazao je rukovoditelj obrane od poplave za Vukovarsko-srijemsku županiju Zvonimir Pinatrić.

Unatoč stalnom opadanju vodostaja Dunava, još uvijek su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave za grad Vukovar, rekao je Pintarić za Hinu.

Po njegovim riječima, izvanredno stanje u obrani od poplave za područje grada Vukovara potrajat će sve dok vodostaj Dunava ne padne ispod 680 centimetara, ako krizni stožer i Hrvatske vode procijene da su se za to stečeni uvjeti.

"I dalje se na kriznim točkama duž Dunava dežuraju 24 sata", rekao je Pinatrić uputivši poziv građanima ako što primijete pri povlačenju Dunava, da to jave na broj 112.

Pintarić je potvrdio kako je Dunavom prema Hrvatskoj krenuo novi vodeni val koji, međutim, kako je rekao, ne bi trebao biti niti blizu razmjera vodenog vala koji je proteklih dana ugrožavao Vukovar i druga mjesta uz Dunav i Dravu.

"Novi vodeni val u Hrvatsku bi trebao stići za oko šest dana, a što nam nosi, najbolje ćemo znati kada prođe mađarske vodomjere u Baji i Mohaču, čiji su podaci ujedno ulazni podaci za Hrvatsku", objasnio je Pintarić.

(Hina) xzdra ymć

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙