FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave za Baranju

BILJE, 11. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Kriznog stožera obraneod poplave Osječko-baranjske županije, župan Krešimir Bubalo,proglasio je u 15,30 sati - na prijedlog rukovoditelja obrane odpoplave za vodno područje sliva Drave i Dunava, Zorana Đurokovića -izvanredno stanje obrane od poplave na branjenom području, slivnopodručje Baranja, zbog probijanja dijela nasipa na 15. kilometruizmeđu Osijeka i Bilja.
BILJE, 11. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Kriznog stožera obrane od poplave Osječko-baranjske županije, župan Krešimir Bubalo, proglasio je u 15,30 sati - na prijedlog rukovoditelja obrane od poplave za vodno područje sliva Drave i Dunava, Zorana Đurokovića - izvanredno stanje obrane od poplave na branjenom području, slivno područje Baranja, zbog probijanja dijela nasipa na 15. kilometru između Osijeka i Bilja.

"Zbog visokog vodostaja došlo je pojave procjednih voda u nožici nasipa, s ispiranjem čestica iz tijela nasipa, te je moguće narušavanje stabilnosti nasipa Drava-Dunav na 15. kilometru, u općini Bilje", priopćeno je iz Ureda župana Bubala.

Nasip je saniran, no kako ističu u Kriznom stožeru za obranu od poplave, nužan je stalni nadzor, jer su u blizini 15. kilometra nasipa (koji je uz granicu posebnog zoo rezervata u Parku prirode Kopački rit), naseljena mjesta Bilje i Kopačevo.

Na terenu su djelatnici Hrvatskih voda, Hrvatske vojske, specijalne postojbe policije osječko-baranjske, nadzornici Parka prirode Kopački rit, te vatrogasne postrojbe i Civilna zaštita Općine Bilje.

Od načelnika Općine Bilje, dr. Žarka Zelića, doznaje se da će dežurstvo biti danonoćno, dok ne prođe opasnost "koja je sada pod nadzorom".

Načelnik PU osječko-baranjske, Vladimir Faber, izvijestio je kako je "na sjednici Kriznog stožera za obranu od poplave Osječko-baranjske županije posebno naglašeno da opasnost, unatoč smirivanju vodostaja, još nije prošla, te da sve službe i dalje trebaju biti u pripravnosti".

Za konkretno područje gdje je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava, uz ostalo, važe mjere zabrane kretanja na nasipu, osim ekipa koje su ondje zbog saniranja stanja i nadzora, kazao je načelnik Faber.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙