FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena prva virtualna burza u Hrvatskoj

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačka burza i udruga e-studentpredstavile su danas prvu hrvatsku virtualnu burzu, na kojoj ulagačimogu upravljati svojim simuliranim portfeljima na temelju stvarnihpodataka sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Zagrebačka burza i udruga e-student predstavile su danas prvu hrvatsku virtualnu burzu, na kojoj ulagači mogu upravljati svojim simuliranim portfeljima na temelju stvarnih podataka sa Zagrebačke burze.

Putem internetske virtualne burze, svi ulagači mogu na temelju stvarnih podataka o cijenama dionica i drugim kretanjima na tržištima koji dolaze sa Zagrebačke burze s 15 minutnim kašnjenjem, kupovati i prodavati dionice te uz pomoć raznih burzovnih alata analizirati perspektive svojih ulaganja, pojasnio je glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum.

Prema njegovim riječima, virtualna burza daje priliku svim zainteresiranima da se bez financijskih rizika okušaju na tržištu kapitala.

Igračima je dodijeljen fiktivni početni ulagački kapital od milijun kuna, čijim ulaganjem stvaraju vlastiti portfelj dionica, izvijestio je začetnik i voditelj projekta Natko Sertić iz udruge e-student.

Radi olakšanja odluka o kupnji ili prodaji, na raspolaganju im je i baza podataka o tvrtkama čijim dionicama mogu trgovati, financijski izvještaji te najnovije relevantne vijesti potrebne za analizu i donošenje ulagačkih odluka. Igrači također ima stalni uvid u svoj portfelj, pa mogu davati naloge za kupnju ili prodaju dionica te imati stalni uvid u prikaz i modifikacije izvršenih naloga, neovisno o radu burze.

Virtualna burza već je mjesec dana prisutna na internetu, na adresi www.virtualnaburza.com, a premda do danas nije javno promovirana, svoje ulagačke sposobnosti okušalo je približno 1.200 korisnika, rečeno je na predstavljanju.

Burza je prije svih namijenjena studentima, no pristup je slobodan i svim drugim zainteresiranih građanima. Iako djeluje prilično realno, a procesi se odvijaju na temelju stvarnih podataka, ne postoji način da događaji na virtualnoj burzi utječu na stvarna tržišta kapitala u Hrvatskoj, istaknuto je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙