FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljica Elizabeta II. počela proslave 80. rođendana

GUILDFORD, 13. travnja 2006. (Hina) - Britanska Kraljica Elizabeta II.je u četvrtak započela proslave svog 80. rođendana u Guildfordu,jugozapadno od Londona, susretom s djelatnicima u njezinoj službi,prema tradiciji iz srednjeg vijeka.
GUILDFORD, 13. travnja 2006. (Hina) - Britanska Kraljica Elizabeta II. je u četvrtak započela proslave svog 80. rođendana u Guildfordu, jugozapadno od Londona, susretom s djelatnicima u njezinoj službi, prema tradiciji iz srednjeg vijeka.

Kraljičin rođendan je 21. travnja, ali je proslava počela tradicionalno tjedan dana ranije susretom s 80 muškaraca i 80 žena u katedrali u Guilfordu.

Tijekom tog susreta, kraljica je u pratnji supruga, vojvode Edinburgha, predala svakome po kovanicu od 80 penija. Ti "maundy coins" odražavaju kraljevsku tradiciju iz 12. stoljeća kada je monarh na Veliki četvrtak dijelio kovanice najsiromašnijima.

Ti su ljudi, između 70 i 94 godina, primili i kovanicu od 5 funti koja je iskovana specijalno za kraljičin 80. rođendan.

Kraljica će sudjelovati u brojnim događanjima organiziranim za njezin rođendan 21. travnja, ali službene proslave će se održati 17. travnja zbog meteoroloških prilika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙